info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Många vill betala svart för hantverkare

Nästan hälften av alla svenskar är villiga att betala svart för hantverkare som utför jobb i hemmet. Främst gäller det den unga delen av befolkningen.

Det är försäkringsbolaget If som i en undersökning kartlagt svenskarnas inställning till att betala ut svarta pengar för tjänster som byggnadsarbetare utför i hemmet. 44 procent av befolkningen tycker att det är rimligt att betala svarta pengar. Flest förespråkare för svarta löner finns det i gruppen 16 till 29 år där 54 procent var positiva till den löneformen.
I undersökningen redovisas också varför så många kan tänka sig att betala svart. Det handlar om att det är svårt att få tag i hantverkare och att det därmed går snabbare att anlita svart arbetskraft.
If vill lyfta fram problematiken med de risker som finns när ett jobb utförs utan kvitton. De pekar bland annat på badrumsrenoveringar där det kan bli dyra reparationer om det uppstår en vattenskada. Är jobbet då inte dokumenterat och byggt enligt branschreglerna så gäller varken hemförsäkringen eller någon annan försäkring.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Många vill betala svart för hantverkare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig