info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Många byggnadsarbetare utan dator

70 procent av LO-medlemmarna har tillgång till dator i hemmet. Motsvarande siffra bland byggnadsarbetarna är 33 procent. Det visar en rapport från LO.

Andelen medlemmar i LO som har dator i hemmet har ökat under de senaste åren. 1994 hade 15 procent av LO-medlemmarna tillgång till dator i hemmet, 1997 ungefär 35 procent och under förra året hade 70 procent en dator i hemmet.
Byggnadsarbetarna är den grupp inom LO som använder datorn minst. 49 procent av byggnadsarbetarna använder inte någon dator varken i hemmet eller på arbetet, 16 procent av byggnadsarbetarna använder dator både i hemmet och på arbetet, 33 procent i hemmet men inte på arbetet och 3 procent använder dator endast på arbetet.
Medlemmarna i Seko tillhör den grupp inom LO-sfären som använder dator mest. Bland dem använder 47 procent dator både i hemmet och på arbetet.
Undersökningen omfattar även grupper utanför LO. Bland medlemmarna i Civilingenjörsförbundet använder 91 procent dator både i hemmet och på jobbet. Endast 1 procent använder dator varken i hemmet eller i arbetet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Många byggnadsarbetare utan dator

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig