info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Målaremästarna varslar om spegellockout

Målaremästarna varslar om spegellockout från den 18 april. Spegellockouten är ett direkt svar på Målareförbundets varsel om strejk och blockad.

Den 8 april sa Målareförbundet upp kollektivavtalet och varslade om stridsåtgärder. Stridsåtgärderna omfattar cirka 100 av förbundets medlemmar och berör 17 företag på cirka 20 arbetsplatser. Bland annat har Målaremästarna motsatt sig att höja lägsta lönerna med samma krontal som utgående löner (LO-samordningen). Målaremästarna är kritiskt till de stridsåtgärder som Målareförbundet har vidtagit, inte minst efter de bud och förslag på lösningar som arbetsgivarsidan har presenterat under förhandlingarna.

Strejkvarsel slår hårt mot branschen

Stridsåtgärderna drabbar 19 arbetsplatser samt ett enskilt företag i sin helhet om det realiseras.
– Svenska Målareförbundets strejkvarsel slår hårt mot hela branschen om det träder i kraft, både mot företag och deras medarbetare, säger Björn Hellman, vd på Målaremästarna.
Dispens från lockouten kommer att ges för arbeten som påtagligt påverkar verksamheten inom särskilt samhällsviktiga funktioner som vård, äldreomsorg, barnomsorg, skola samt känslig produktion främst inom den exporterande konkurrensutsatta industrin.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Målaremästarna varslar om spegellockout

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig