info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lurades att sluta med falska löften

Genom löften om nytt jobb och påståenden om kritik från arbetskamraterna lurades en byggnadsarbetare i Västerås att lämna sitt jobb. Nu stämmer Byggnads arbetsgivaren.

En byggnadsarbetare i Västerås lurades i januari 2006 att lämna sitt jobb på en byggfirma med ett tiotal anställda. Då hade arbetsgivaren först under en tid lovat att ordna ett annat jobb, sedan uppmanat den anställde att sjukskriva sig. Slutligen avskedade arbetsgivaren den 23-årige byggnadsarbetaren som då hade arbetat i fyra år på företaget. 23-åringen hade under hela hösten 2005 fått veta att hans arbetskamrater inte vill arbeta tillsammans med honom.

– Det här är en allvarlig kränkning, säger Leif Gustavsson, ombudsman på Byggnads Mälardalen.
– Han har blivit lurad och trakasserad. Jag har kontrollerat med vår kontaktman på företaget och han säger att han själv arbetat tillsammans med 23-åringen och att arbetet flutit på bra. Företaget har inte heller förhandlat om åtgärderna med de anställda.
Leif Gustavsson har försökt lösa konflikten men företaget har skickat en person utan mandat att förhandla till de lokala förhandlingarna. När ärendet så gick till central förhandling har företaget inte dykt upp alls. Byggnads har därför stämt företaget inför arbetsdomstolen (AD).

Byggnads begär ett skadestånd för kränkningen på 100 000 kronor till 23-åringen. Samtidigt krävs företaget på cirka 70 000 kronor för att täcka den inkomstförlust 23-åringen drabbats av under den tid han varit arbetslös.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lurades att sluta med falska löften

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig