info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lurade Norgejobbare kan få lönegaranti

Cirka 50 byggnadsarbetare som lurats på lönen av bemanningsföretagaren Hans Karlsson kan få tillbaks sina pengar. Detta sedan en konkurs mot Karlssons bolag inletts i Norge.

Länge har det varit oklart om de svenska byggnadsarbetare som jobbat åt Hans Karlsson i Norge skulle få någon ersättning alls. Hans Karlsson och hans kollega Charles Aperia opererade i Norge med hjälp av företaget HK Contracting LTD, som enligt alla uppgifter verkar vara en ren luftkonstruktion. Och eftersom företaget inte existerade så gick det heller inte att sätta i konkurs, en förutsättning för att statlig lönegaranti ska falla ut.

Men nu har alltså ärendet tagit en ny vändning. Tingsrätten anser det bevisat att Hans Karlsson och Charles Aperia faktiskt har haft ett verkligt kontor i Oslo varifrån man skött sin verksamhet. Det har öppnat möjligheten för en konkursförvaltare att starta en utredning.
– Man får ta alla uppgifter med en nypa salt. Men jag har haft kontakt med konkursförvaltaren och han är positiv, säger Tor Mostue på Fellesförbundet i Oslo.
Exakt hur mycket Hans Karlsson är skyldig Norgejobbarna är inte fastställt, men Tor Mostue räknar med att det är åtminstone två miljoner kronor.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lurade Norgejobbare kan få lönegaranti

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig