info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lösning nära i Galaxenkonflikten

Fack och arbetsgivare är på väg att hitta en lösning i konflikten för de anställda i Galaxen. Enligt Sveriges Byggindustrier kan parterna komma överens redan nästa vecka.

I början av januari sa fackförbunden Byggnads och Seko upp avtalet om särskilda regler inom Galaxenverksamheten. I Galaxen placeras arbetsskadade och funktionshindrade inom branschen i olika företag. Fackförbunden vill ha bättre villkor för dem när det gäller anställningsvillkor och löner. Enligt Lars Hildingsson, vice ordförande i Byggnads, har Byggnads nu återtagit uppsägningen och förhandlingar pågår för fullt mellan fack och arbetsgivare.

Kan bli klara nästa vecka

– Vi har stora möjligheter att bli överens. Vi har en samsyn när det gäller tryggare anställningar och löner för de som är anställda i Galaxen, säger Lars Hildingsson, vice ordförande i Byggnads.
Mats Åkerlind, förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier, bekräftar bilden och säger att parterna har en konstruktiv dialog och att de ska träffas i början av nästa vecka.
– Men vad det kommer landa i är för tidigt att säga. Jag tror att vi blir klara under nästa vecka, men jag kan inte lova det, säger han.
1700 personer är sysselsatta inom rehabiliteringsföretaget Galaxen som ägs av Sveriges Byggindustrier.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lösning nära i Galaxenkonflikten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig