info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Löntagarkonsult ska granska Skanskavarsel

I går hölls mb-förhandlingar för de 120 som varslats på Skanska hus i Stockholm. Förhandlingen slutade med att en löntagarkonsult ska anlitas.

Efter flera uppskjutna förhandlingar så slutade gårdagens förhandling med att byggnadsarbetarna begärde att en löntagarkonsult ska plockas in. Löntagarkonsulten ska gå igenom situationen för Skanska hus i Stockholm och se vilket behov av antalet anställda de finns. En av uppgifterna blir att undersöka hur stor del av jobben som säljs bort och vilka som görs i egen regi. Löntagarkonsultens siffror ska sedan ställas mot Skanskas.
– Motparten grymtade lite, men vi har rätt enligt avtal att ta in en löntagarkonsult. Arbetet är nog klart om två, tre veckor och då blir det nya förhandlingar, säger Kurt Eriksson, lagbas på Skanska.
Under förhandlingarna har det inte nämnts några siffror om hur många av de 120 som ska sägas upp. Byggnadsarbetarna har kvar sitt krav.
– Vi tycker att man i första hand ska behålla de egna anställda och minska på andelen underentreprenörer. Vid högkonjunktur har målet varit 70 procent egna anställda och 30 procent underentreprenörer. Nu när det går nedåt tycker vi att Skanska ska minska på de 30 procenten, säger Kurt Eriksson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Löntagarkonsult ska granska Skanskavarsel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig