info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Löntagare med barn årets vinnare

Lägre inkomstskatt och högre barnbidrag. Barnfamiljernas ekonomi förbättrades med åskilliga hundralappar i samma stund som tolvslaget inträffade.

De som bor i villa kan däremot räkna med en rejäl baksmälla.
Skatten sänktes för alla löntagare under årets första dag. För de som tjänar 10 000 kronor per månad sänktes skatten med 150 kronor per månad och för de som tjänar 20 000 kronor sänktes skatten med 270 kronor per månad.
Barnbidraget höjdes med 100 kronor per barn och månad. Det innebär att en familj med två barn där båda föräldrarna arbetar ökat sin disponibla inkomst med cirka 700 kronor per månad.
Men för många som bor i villa försvinner skattesänkningen på inkomsten på grund av högre fastighetsskatt. Vid årsskiftet slopades frysningen av taxeringsvärdena på villor. På vissa attraktiva områden innebär det att taxeringsvärdet höjts med 100 procent. Höjningen mildras något av att fastighetsskatten samtidigt sänks från 1,5 till 1,2 procent för villor och 1,2 till 0,7 procent för hyres- och bostadsrättshus.
Gränsen för när förmögenhetsskatt tas ut höjdes till 1 miljon kronor för ensamstående och till 1,5 miljoner kronor för sambeskattade par.
Basbeloppet höjdes under årets första dag med 300 kronor till 36 900 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Löntagare med barn årets vinnare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig