info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lön till jul för montörer i Norge

Fyra veckors lön till jul. Det blev resultatet av att 28 svenska ventilationsmontörer lade ner arbetet i Trondheim i början av veckan.

I måndags lade 28 svenska ventilationsmontörer på sjukhusbygget i Trondheim ner arbetet. Deras arbetsgivare hade gått i konkurs, de hade fått en ny arbetsgivare som var ett bluffbolag och de hade inte fått lön för det jobb de gjort.
På torsdagen löstes konflikten.
– Vi får fyra veckors lön på måndag och det blir beställaren av ventilationsjobbet, Gunnar Karlsen AS, som tar arbetsgivaransvaret för oss, berättar Gus Mc Donald, montör från Söderhamn och en av dem som deltog i förhandlingarna.

De resterande lönekraven på den ursprunglige arbetsgivaren, Norcon, kommer att regleras av den norsks lönegarantin. För de som har de största lönekraven handlar det om resterande krav på upp mot 50 000 kronor.
Gus Mc Donald varnar för jobb i företag som drivs av Björn Nylander och Tony Sareby, de personer som stod bakom Norcon och bluffbolaget Scan Works. Han har fått veta att de redan startat ett nytt norskt bolag, Power Jack AS, som rekryterar folk till Norgejobb via arbetsförmedlingar i Sverige.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lön till jul för montörer i Norge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig