info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Löfven sviker LO-grupperna"

Kent "Renen" Johansson, har skrivit en artikel på Svt Debatt i helgen. "Stefan Löfvens vandring högerut i politiken är katastrof", anser den kände lagbasen.

”Vi slet arslet av oss lokalt före valet på alla upptänkliga sätt för att få ett regeringsskifte, som skulle ge oss en arbetarledd regering, som byter till en ny politik.” ”Nu cementerar sossarna en borgerlig linje där vi arbetare och väljare har satts på åskådarplats.” skriver Kent ”Renen” Johansson på Svt Debatt.

”Ta med Vänsterpartiet”

”Nu breder besvikelsen och ilskan ut sig bland oss byggnadsarbetare…för att förstå det, måste man veta att vi är vana att ta hand om vårt eget öde, vara aktiva och inte stå vid sidan om och låta andra styra oss.

”Det känns för jävligt att Socialdemokraterna väljer bort ett politiskt samarbete i en regering med Vänsterpartiet, om man ser det från vårt byggjobbar perspektiv. Stefan Löfven har inte fått någon fullmakt från oss att föra en högerpolitik. Det är ett svek att tro att vi kan samarbeta med dem som kört över oss i åtta år.”

Mittenpartierna under fyra procent

Kent ”Renen” Johansson menar att Löfven öppnar för ett rosornas krig och att Fackföreningarna bör gå i opposition, om vänstern stängs ute ur regeringen.
”Sammankalla LO-styrelsen så att vi arbetare kan tala om att vi kräver en socialdemokratisk ledd regeringen där vänstern ingår.”, skriver ”Renen”.

Enligt SVT:s valundersökning ”Valu” fick Vänsterpartiet 10 procent av rösterna av löntagare inom LO, och de tre mittenpartierna hamnade alla tre under fyraprocents-spärren.
Socialdemokraterna fick 51 procent och Moderaterna 10 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Löfven sviker LO-grupperna"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig