info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Liten minskning av byggkonkurser

Byggkonkurserna ser ut att ha minskat något i september jämfört med samma månad förra året. Nivån är dock fortfarande hög; minst 68 företag gick i konkurs i september i år, 72 förra året. Det visar statistik från upplysningsföretaget UC.

Minskningen är så liten att den kan komma att försvinna när årets siffror korrigeras. Men helt klart är att ökningen av byggkonkurser har planat ut. Över hela året så här långt har nämligen antalet konkurser i branschen ökat med 30 procent, en ökning som alltså helt har stannat av enligt de senaste siffrorna.

Detta ska dock inte tolkas som att byggkonkurserna slutat ligga på en hög nivå. Bara under september gick 68 byggföretag i konkurs, det är en ökning jämfört med augusti då siffran landade på 56. Att ökningen jämfört med förra året ändå stannar av förklaras delvis av att konkurstalen hade börjat stiga för ett år sedan, man jämför alltså september i år med ett september förra året då konkursnivån också var hög.

Totalt under året hittills har 694 företag inom byggindustrin gått i konkurs. Byggbranschen följer utvecklingen i stort. Under året hittills har konkurserna i samtliga branscher ökat med 39 procent, men under september stannade ökningen på tre procent.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Liten minskning av byggkonkurser

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig