info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Lasse – du har prostatacancer”

Rörmontören Lars Blombergs prostatacancer går inte att operera eller stråla bort. Hoppet är starka mediciner. Nu jobbar han för att andra ska testa sig och samla in pengar via Mustaschkampen.

I mars 2011 upptäckte 57-årige Lars Blomberg att allt inte stod rätt till. Plötsligt blev han tvungen att springa på toaletten och kissa hela tiden. Han var uppe flera gånger varje natt. När han var ute och gick tryckte det på hela tiden. Han kollade upp symtomen på Vårdguiden och kunde själv konstatera att det stämde väl in på prostatacancer. Han tog då kontakt med sjukvården.
– Mitt PSA-värde låg på 270 så det var ju en tydlig indikation.
Därefter togs det vävnadsprover och sedan fick han beskedet av läkaren:
”Du har cancer Lasse.”

Helt öppen med sjukdomen

Lars Blomberg bestämde sig snabbt att han inte skulle hålla tyst inför arbetskamrater och andra om att han fått prostatacancer.
– Tjejerna är mycket bättre på att snacka om bröstcancer. Vi killar måste våga prata om prostatacancer. Det är lite tabu, men det är viktigt att vi sprider kunskap då det kan rädda liv.
Lars Blombergs arbetskamrater på Imtech vet alla om att han är sjuk. Många har stöttat och det bästa av allt är att fler gått och testat sig.
– Jag är sjukskriven nu och killarna ringer ändå hem och undrar hur det är. Måste säga att det är bra kamratskap i byggboden och företaget har stöttat mig till hundra procent.

Insamling under november

Under hela november månad pågår Mustaschkampen. Det är en insamling av pengar till forskning när det gäller prostatacancer. Symbolen för hela kampanjen är den blå mustaschen. Lars Blomberg uppmanar alla att delta.
– Det behövs mer pengar men det är även viktigt att sjukdomen uppmärksammas. Att vi får bort tystnaden.
Lars Blombergs cancer går enbart att behandla med medicin som han äter varje dag. Han går även och tar sprutor regelbundet för att cancern inte ska fortsätta att växa.
– Det värsta är väntan, väntan när läkarna gjort en koll för att sedan berätta om hur cancern utvecklat sig. Jag känner att just nu lever jag på lånad tid.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Lasse – du har prostatacancer”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig