info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lärlingar indragna i asbesthärvan

Fyra elever från byggymnasiet finns bland de arbetare som drabbats av asbesthärvan i Mariestad. Nu väntar läkarundersökningar.

Byggeleverna har under två, tre veckors tid haft sin praktik på det asbestdrabbade bygget i centrala Mariestad, det så kallade Torghusbygget. Två av dem går i årskurs 2 och två i årskurs 3 på Vadsbogymnasiet i Mariestad. De har varit på arbetsplatsen två dagar i veckan.
Skolans rektor, Mikael Hedqvist, säger att killarna efter omständigheterna mår okej.

– De är inte jätteoroliga. De tycker inte själva att de varit där så jättemycket. Killarna har heller inte varit inblandade i själva rivningsarbetet, säger han.
Men påpekar samtidigt:
– Men det är viktigt att inte negligera en sådan här sak.

För de berörda eleverna väntar nu läkarundersökningar. De kommer också att placeras i entreprenören Skanskas listor över personer som behöver framtida läkarundersökningar. I morgon, onsdag, hålls ett möte med elevernas föräldrar. Till det mötet kommer även representanter för Maristads företagshälsovård och en expert på asbest.
I går kunde Byggnadsarbetaren berätta om asbesthärvan på Torghuset i Mariestad. Ett tiotal Skanskaanställda och ett antal underentreprenörer arbetade flera veckor i lokalerna innan förekomsten av asbest bekräftades.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lärlingar indragna i asbesthärvan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig