info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lärlingar bygger förskola i Bredared

När en ny förskola byggs i Bredared kommer byggnadsarbetarna enbart att utgöras av lärlingar. Wäst-bygg, som bygger skolan, säger att de vill satsa på lärlingar för att de ska kunna få sina yrkesbevis. Byggnads välkomnar initiativet.

Totalt kommer 12 till 16 bygglärlingar att arbeta på förskolebygget, som startar i oktober och pågår tio månader framåt. Wäst-Bygg, som är huvudentreprenör, har valt att enbart anställa lärlingar eftersom den pågående krisen har slagit hårt mot ungdomar som vill ut i arbetslivet.

– Vi vill att det här sprids till resten av landet. Det är viktigt att lärlingarna får sina yrkesbevis. På 90-talet anordnade vi liknade projekt och det gav bra resultat, säger Gunnar Ivarsson på Wäst-Bygg som är initiativtagare till projektet.

Även Byggnads ser positivt på initiativet.

– Vi välkomnar det här. Lärlingarna kommer att jobba tills de fått sina 6800 arbetstimmar som yrkesbeviset kräver, därefter byts de ut mot nya lärlingar. Det är i dag ett stort problem för ungdomar att få lärlingsplatser, säger Ronny Karlsson på Byggnads i Borås.

Tror du att arbetslösa byggnadsarbetare med mer erfarenhet blir sura över att de inte får chans att söka jobben?

– Nej det tror jag inte. De vet själva hur det är att vara lärling. Det är inte förrän man är helt klar som man kan söka jobb på riktigt.

Den som är intresserad av att få en lärlingstjänst på förskolebygget kan höra av sig till Wäst-Bygg eller Arbetsförmedlingen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lärlingar bygger förskola i Bredared

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig