info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lärling skadad i fallolycka

En lärling, anställd på Blekinge Rot AB, skadades lindrigt vid en fallolycka i Växjö den 26 oktober. Han slog huvudet i en betongplatta efter ett fall på tre meter.

Två träarbetare arbetade på onsdagen i förra veckan med gipsning från en tillfällig arbetsplattform av plyfaskivor när en av skivorna tippade. Den yngre träarbetaren, en lärling, föll tre meter till en betongplatta. Han fördes till sjukhus i Växjö eftersom han slog i huvudet men han kunde lämna sjukhuset på fredagen.

Arbetsmiljöinspektör Bengt Gustavsson besökte olycksplatsen på torsdagen. Han kunde då konstatera att den tillfälliga arbetsplattformen, som bestod av plyfaskivor upplagda på huskonstruktionens takbjälkar, hade flyttats för att man skulle sätta stöttor till den takkonstruktion som monterades samtidigt som gipsningen pågick.
– Det var ett felaktigt val av arbetsmetod som i sin tur ledde till olyckan, konstaterar Bengt Gustavsson.
Företaget och de anställda hade redan på torsdagen börjat använda den saxlift som finns på arbetsplatsen för att montera stöttorna till takkonstruktionen. Bengt Gustavsson säger att man därmed redan åtgärdat det som orsakade olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lärling skadad i fallolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig