info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Laddat för hårda tag

Skjut sladdlöst, låt tänderna tugga betong och häng på nätet i vilken tuff miljö som helst.

Varmluftspistol, Milwaukee
Den nya kompakta batteridrivna varmluftspistolen M18 kommer upp i arbetstemperatur på några sekunder. Batteriet, ett Redlithium-ion 5,0 Ah, räcker till cirka 40 krympningar per dag vid kritiska installationsarbeten. Enligt tillverkaren täcker det behovet för en hel dag.
Varmluftspistolen är liten, väger 1,4 kilo och har ett skydd på munstycket som förhindrar värmeskador. Vidare finns det en krok för steghängning och en LED-lampa på maskinen.

Spikpistol, Hitachi
Två japanska kolborstfria spikpistoler som är drivna med 18 volts batterier. Båda klarar 700 spik per laddning och det går att använda spiklängder på 50–90 millimeter. Skillnaden mellan maskinerna är att NR1890DBCL går att ladda med 47 spik (klippt huvud, pappersbandad) och NR 1890DBRL med 37 spik (runt huvud, plastbandad). Vikten ligger något under fem kilo för båda och pistolerna går att snabbladda.
Säkerhetsspärr mot oavsiktlig avskjutning, indikator för magasinspåfyllning, möjlighet att välja enkel- eller serieskott, bälteskrok och LED-ljus.

Datorplatta, Panasonic
En uppdaterad version av datorplattan Toughpad FZ-G1 ATEX. Datorkapaciteten har skruvats upp ett par snäpp och batteritiden har förlängts till 14 timmar. Batteriet går även att byta under pågående drift. Plattan tål det mesta. Den är zon 2-certifierad och klarar därför även ex-plosionsfarliga arbetsmiljöer, vilket innebär att den duger gott på bygget. I maskinen sitter en Intel Core vPro i5-6300u-processor och enheten kan utrustas med bland annat en 2D-streckkodsläsare, GPS, Micro SD och USB 2.0.

Väggsåg, Husqvarna
Här ett väggsågningssystem, WS 220, från Husqvarna. Passar utmärkt för små och medelstora jobb. Enligt tillverkaren lättare att använda än stora maskiner där det passar. Även bättre än handhållna maskiner när de inte kan användas på grund av ergonomiska orsaker eller av säkerhetsskäl. Systemet har en 900 millimeter W 1405 Diagrig-klinga och klarar väggsågning i armerad betong med en tjocklek på upp till 395 millimeter. Utrustningen är lätt och kan utan problem transporteras i en vanlig skåpbil. Kan köras på 1-fas om arbetsplatsen saknar 3-fas.

Arbetskläder, Hultafors Group
Snickers Workwear släpper nu nya varselkläder. Kollektionen bygger på deras arbetsklädserier AllroundWork och Flexiwork. Byxor och jackor har omarbetats och förbättrats när det gäller passform, rörelsefrihet och fått ett bättre knäskydd. Sedan har plaggen uppdaterats till varselversioner för att öka synligheten på bygget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Laddat för hårda tag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig