info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kropp återfunnen i Piteå: "Kan hjälpa anhöriga att få ett avslut"

Sökandet efter broreparatören som föll i vattnet i Piteå har pågått i över en vecka. Under torsdagen hittade Missing People en kropp med hjälp av en specialutrustad kajak. Med stor sannolikhet är det den försvunne mannen.

Platsen där mannen föll i vattnet. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Tisdagen den 30 maj gick larmet om att en broreparatör hade fallit i vattnet när han höll på med reparationsarbete vid Bergviksbron i Piteå.

Sökandet efter mannen har sedan pågått i över en vecka med bland annat helikopter, drönare och dykare.

Under torsdagskvällen meddelade polisen att ”en avliden person hade hittats i vattnet”. Personen är ännu inte identifierad, men anhöriga till den 50-årige man som försvann i vattnet är underrättade av polisen.

Det var Missing People som hittade kroppen, uppger Piteå-tidningen. Frivilligorganisationen har sökt nedströms Bergviksbron med både båt och kajak med sonarutrustning, som används för att leta efter och identifiera objekt på och i vattnet.

Martin Persson, insatsledare för Missing People:

– Missing People jobbar för de anhöriga och det känns bra att vi nu kan hjälpa dem att få göra ett avslut. Att söka i vatten är jättesvårt, men vi ger inte upp utan fortsätter att leta så långt det bara går.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kropp återfunnen i Piteå: "Kan hjälpa anhöriga att få ett avslut"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig