info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobbare föll i vattnet – fortfarande inte funnen

En broreparatör i 50-årsåldern föll i vattnet när han höll på med ett underhållsarbete vid Bergviksbron i Piteå i tisdags. Mannen har ännu inte återfunnits.

Platsen där mannen föll i vattnet. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Polisen larmades vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen sedan en man föll i vattnet när han höll på med ett reparationsarbete vid Bergviksbron i Piteå.

Både räddningstjänst, polis, ambulans och sjöräddningen deltog i sökandet efter händelsen. En helikopter användes i insatsen och drönare flög över platsen medan dykare letade i vattnet, enligt uppgifter till SVT Norrbotten.

Sökandet efter mannen fortsatte under onsdagen.

– Sjöräddningen och räddningstjänsten har letat efter mannen men vi har inte fått någon kännedom att mannen är återfunnen. Igår inledde vi en undersökning om olyckan och i dag har våra underhållschefer informerat de berörda i projektet, säger Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket till Byggnadsarbetaren.

Enligt polisen planeras en dykinsats under torsdagen.

Enligt kammaråklagare Stig Andersson vid Riksenheten för miljö och arbetsmål i Östersund har vittnen som befann sig i närheten när mannen hamnade i vattnet, hörts, uppger P4 Norrbotten. Samma kanal har fått uppgifter att mannen hade säkerhetssele på sig. 

Mannen var anställd hos en entreprenör som Trafikverket hade anlitat.

Utredningsarbete pågår och polisen hanterar ärendet som en arbetsplatsolycka. Åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål utreder nu händelsen som ett misstänkt arbetsmiljöbrott.

Även Arbetsmiljöverket gör en utredning av olyckan.

Bli medlem i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobbare föll i vattnet – fortfarande inte funnen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig