info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kromhandske klarar kraven

Ejendals handske 113 finns återigen till försäljning. Tester visar att handsken innehåller ytterst lite krom.

– Vi tycker att det är skönt att få våra misstankar bekräftade: De handskar vi har på lagret i dag uppfyller alla krav som man kan ställa, säger Samuel Enqvist, vice VD på Ejendals.
Företaget har låtit analysera två par handskar. De innehöll 2,4 respektive 1,0 milligram krom per kilo. Enligt EU-regeln EN 420 får handskar inte innehålla mer än lägsta mätbara kromhalt och den gränsen varierar mellan olika laboratorier. Vanligtvis går gränsen vid 2-3 milligram krom per kilo.

Det var efter
att Byggnadsarbetaren avslöjat att en av Ejendals handskar innehöll sju gånger mer krom än som är tillåtet som företaget bestämde sig för att stoppa försäljningen av handske 113 för att kontrollera kromvärdet.
Den handske som Byggnadsarbetaren skrev om heter Protega och har utgått ur Ejendals sortiment, men kan fortfarande finnas kvar hos en del återförsäljare.
– Att Byggnadsarbetaren testade handskarna var en bra varningssignal för oss och det gjorde att vi var tvungna att gå till botten med kromhalten och testa handskarna ordentligt, säger Samuel Enqvist, vice VD på Ejendals.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kromhandske klarar kraven

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig