info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kritiken efter krissamtalet: ”Det blev bara en tummetott”

Bostadsbyggandet genomlider just nu en kris. För att försöka vända utvecklingen presenterade regeringen två bostadspolitiska nyheter under torsdagen. Byggnads menar att det hela var en besvikelse.

Bostadsbyggandet har i det närmaste kollapsat. Från 2021 då det byggdes nära 70 000 lägenheter till förväntade 21 500 nästa år. För att mildra raset pågår det nu ett arbete på flera fronter. Bland annat hade bostadsministern Andreas Carlson (KD) nyligen något som kan liknas vid ett krissamtal med flera representanter från byggbranschen. Bland annat fastighetsägare, arbetsgivare och fack.

De två bostadspolitiska nyheterna som regeringen släppte idag handlar om att förenkla för andrahandsuthyrning och se över en ändring för presumtionshyror. Två förslag som inte imponerade på facket.

Läs också Efter bostadskraschen – då vänder det

– Jag hade höga förväntningar inför pressträffen men det blev bara en tummetott. Krisen är på riktigt, då behövs kraftfullt politiskt ledarskap, det var inte det vi fick se idag. Det positiva var att regeringen lovar återkomma med fler insatser. Jag tolkar det som att det kommer att komma stora satsningar i höstbudgeten och det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kritiken efter krissamtalet: ”Det blev bara en tummetott”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig