info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kritik mot att Borealis slapp straff

Borealis i Stenungsund har sluppit straff, trots skyddsombudsstopp och efterföljande kritik mot arbetsmiljön. Det kritiseras nu av flera fackliga organisationer.

Det var i juni 2000 som skyddsombudet stoppade arbetet på byggnadsställningar vid Borealis anläggning i Stenungsund. Yrkesinspektionen (nuvarande arbetsmiljöinspektionen) följde upp stoppet med stängning av arbetsplatsen och krav på åtgärder.
Men trots att Borealis och de inblandade företagen inte åtgärdade problemen har de helt undkommit straff för bristerna i arbetsmiljön, som bland annat ledde till en allvarlig olycka.
Nu vänder sig Byggnads, Industrifacket och Målarna till Arbetsmiljöverket med krav på effektivare och snabbare åtgärder för att se till att lagstiftningen på arbetsmiljöområdet efterlevs.
På Borealis var många entreprenörer från flera länder inblandade. Det medförde att yrkesinspektionen hade svårt att hitta rätt mottagare för kraven på åtgärder. De tre fackliga avdelningarna i Västsverige vänder sig mot att sådana faktorer kan påverka myndighetens möjlighet att åtgärda farlig arbetsmiljö.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kritik mot att Borealis slapp straff

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig