info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kräver lön och skadestånd

Snickare förlorade sitt jobb. Nu kräver Byggnads 200 000 kronor i skadestånd och ersättning för förlorad lön åt medlemmen. Facket har stämt den gamla arbetsgivaren till Arbetsdomstolen.

Snickaren var anställd i ett bolag i Gävle som sysslade med kakelsättning och stambyten. Men förändringar gjordes genom att verksamheten delades upp. Bolaget där snickaren var anställd blev ett holdingbolag och två nya bolag startades, ett för kakelsättning och ett för stambytesentreprenad.
I samband med detta hölls förhandlingar om uppsägningar för plattsättare och snickare i holdingbolaget. Arbetsgivaren framhöll, enligt stämningsansökan, att dessa uppsägningar bara var en formalitet. Snickaren skulle få gå över till ett av de två bolag som övertog själva byggverksamheten och han skulle få behålla anställningsvillkor och förmåner.

Fick inte fortsatt jobb

Men plötsligt, i december 2012, fick han besked om att hans anställning skulle upphöra. Arbetsgivaren meddelade att kakelbolaget som det var tänkt att han skulle gå över till, inte behövde någon snickare.
Snickaren protesterade och krävde fortsatt anställning. Men arbetsgivaren hävdade arbetsbrist och i februari 2013 upphörde anställningen.
Snickaren och Byggnads hävdar att arbetsgivarens brutit mot lagen om anställningsskydd, las.
Byggnads och snickaren kräver ett allmänt skadestånd på 200 000 kronor, samt ett skadestånd på drygt 31 000 kronor per månad i utebliven lön från februari 2013 och fram till att ärendet tas upp vid förhandlingar i Arbetsdomstolen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kräver lön och skadestånd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig