info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Krav ska ge lärlingsjobb

Alla byggföretag som vill göra jobb åt Karlskrona kommun ska förbinda sig att ta in lärlingar. En ny lärlingsklausul ska ge fler unga jobb.

Bakgrunden är problemen för lärlingar att få arbete.
-Det är alldeles för många lärlingar som är arbetslösa och på det här sättet vill vi få företagen att ta sitt ansvar. Det säger Lars Hildingsson som föreslog och fick igenom lärlingsklausulen i kommunfullmäktige i Karlskrona, där han representerar socialdemokraterna.
Men han är också andre förbundsordförande i Byggnads, som vill få in lärlingsklausuler i samtliga offentliga upphandlingar; på såväl kommunal, som landstings- och statlig nivå. Hittills är sådana ovanliga.

Vill det också ska gälla staten

I Karlskrona kommer lärlingsklausulen att tillämpas på alla arbetsplatser där det är möjligt och inom upphandling i såväl kommunen som dess bolag. Det är frågan om en paragraf där kommunen skriver in sina krav på lärlingar i samband med olika uppdrag.
-Framförallt kommer vi att driva detta inom områden där det finns en riktig lärlingsutbildning, som till exempel inom Bygg, El och Måleri, säger Lars Hildingsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Krav ska ge lärlingsjobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig