info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Krav på fallskydd efter olycka

I fredags föll en byggnadsarbetare tre våningar. Nu ställer arbetsmiljöverket krav på fallskydd på arbetsplatsen; en väst med lina och block som hindrar fall.

Det var i fredags som den 30-årige byggnadsarbetaren föll från en mobil arbetsplattform, som man arbetar från vid renovering av balkonger. Byggnadsarbetarna bilade bort betong. Cirka 1,20 centimeter under balkongen hade man ett provisoriskt golv, där en skottkärra var utkörd för att samla upp betongen.

Olyckan hände efter att man rivit det provisoriska golvet. Vid rivningen blev det en öppning framåt. Byggnadsarbetaren föll framåt ner på en underliggande balkong och ut i ett buskage.

Arbetsmiljöinspektör Hans Högund var på arbetsplatsen i Borås under måndagen och ställde då krav för att arbetet skulle få återupptas.
‑ Ett personligt fallskydd är det enda sättet att minska fallrisken vid det här arbetet. De måste ha en fallskyddsväst med lina och block som fungerar som ett bilbälte, det vill säga, det hindrar helt från fall, säger Hans Höglund.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Krav på fallskydd efter olycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig