info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Krav att utreda Lavallagen

Utred Lex Laval för att ändra lagen så att den värnar den svenska modellen. Det kravet väntas regeringen få i veckan. Då ska frågan behandlas i riksdagen.

I april 2010 antogs den uppmärksammade Lavallagen. Den begränsade fackets rätt att med stridsåtgärder kräva kollektivavtalsenliga villkor, för arbetare som skickats på tillfälliga jobb till Sverige av utländska arbetsgivare.

Protester

De fackliga organisationerna har protesterat mot lex Laval och vill ha förändringar. Och nu finns utsikter till ett krav på regeringen om att den ska utreda frågan. I förra veckan röstade en majoritet i riksdagens arbetsmarknadsutskott igenom att förslag om att uppmana regeringen att tillsätta en utredning om Lavallagen. Denna ska föreslå vilka ändringar i lagen som krävs för att värna den svenska modellen på arbetsmarknaden.

Avgörs i riksdagen

Frågan behandlas i riksdagen på onsdag den 15:e juni, då en rad arbetsrättsliga frågor kommer upp. En omröstning väntas ske samma dag eller dagen efter. Omröstningen väntas få samma resultat som i arbetsmarknadsutskottet, där socialdemokrater, vänsterpartister, miljöpartister och sverigedemokrater röstade igenom förslaget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Krav att utreda Lavallagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig