info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kraftigt försämrat resultat för JM

Byggbolaget JM gjorde en vinst på 47 miljoner kronor under årets första kvartal. Under motsvarande kvartal förra året var vinsten 328 miljoner kronor. Bolaget har under de tre senaste månaderna ändå sett en stabilisering av bostadsmarknaden.

Omsättningen under kvartalet hamnade på 2 119 miljoner kronor, vilket är drygt 1 000 miljoner kronor lägre än förra året. Orsaken till den sämre omsättningen och vinsten är den finansiella krisen som slagit hårt mot bostadsbyggandet. Folk har helt enkelt varit rädda för att köpa nya bostadsrätter. Men bolaget har börjat se en ljusning jämfört med slutet av förra året. Efterfrågan var fortsatt låg under början av detta år, men har förbättrats för JM:s huvudmarknader i Sverige och Norge.
– Vi ser ökat intresse för våra projekt i Sverige och Norge, men konjunkturen innebär fortsatt försiktig hållning från våra kunder. Belägenheten att teckna kontrakt har dock ökat i projekt med närliggande inflyttning. Men vi är ändå fortsatt restriktiva med att starta upp nya bostadsprojekt, säger Johan Skoglund, vd på JM.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kraftigt försämrat resultat för JM

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig