info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konkursvåg över landet

Den dystra konjunkturen i byggbranschen tvingar allt fler byggbolag i konkurs. Hittills i år har 1 056 företag i sektorn kastat in handduken.

Det är inte enbart byggbranschen som går dåligt. Totalt för samtliga branscher så har 6 102 bolag gått i konkurs i år. Det är en ökning med 11 procent jämfört med 2011. Under november är det transportsektorn och byggindustrin som drabbats hårdast. Bygg var värst med 127 nya konkurser och för byggsektorns del betyder den höga konkurssiffran den senaste månaden att årets uppgång nu är uppe i 21 procent jämfört med 2011. Det visar siffror från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Kommer bli ännu värre

På UC befarar man nu att trenden kommer att fortsätta. Orsaken är att den svenska ekonomin bromsar in allt mer.
– Mycket tyder på att det kan dröja innan konjunkturen vänder uppåt igen. Många företag och branscher rapporterar minskad efterfrågan och produktion, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Få bostäder leder till byggkonkurser

Bostadsbyggandet i landet ligger på historiskt låga nivåer för tillfället, vilket slår hårt mot flera byggbolag.
– Att bostadsbyggandet har minskat kraftigt, liksom att investeringstakt och sysselsättning går ner försvårar tillvaron för företag inom byggindustrin just nu, säger Roland Sigbladh.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konkursvåg över landet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig