info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konkurshotade PNB får respit till 7 januari

Konkursen för byggbolaget PNB rycker allt närmare. Betalningarna är nu inställda. Byggnadsarbetarna får dock sin decemberlön. Nytt kapital och ny ägare måste vara klart senast 7 januari.

I går eftermiddag träffade konkursförvaltaren Leif Ljungholm flera av de parter som har intressen i PNB. Bland annat den danskägda banken Skånes Provinsbank, som är en av huvudborgenärerna i PNB-affären.
Slutresultatet blev följande: inom tre veckor – senast den 7 januari – måste en ny ägare vara beredd att ta över företaget. Alla betalningar ställs in tills vidare.
Enligt Leif Ljungholm finns det flera som är intresserade, men de måste få tid på sig att värdera de olika verksamheterna som ingår i PNB.
Om det inte dyker upp någon som villig att satsa kapital för att rädda PNB:s moderbolag är risken överhängande att dotterbolaget PNB Entreprenad dras med i fallet. Enligt Leif Ljungholm är även PNB Entreprenad konkursmässigt.
PNB-koncernen har nästan 1 200 anställda. De finns huvudsakligen i PNB Entreprenad, i PNB Väst och i LB-hus. Även PNB Väst har ekonomiska problem. Däremot är LB-hus lönsamt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konkurshotade PNB får respit till 7 januari

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig