info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konkurserna stannade upp

Konkurserna i byggbranschen minskar, men inte i samma utsträckning som i andra branscher. Många nystartade företag kan vara en orsak.

September månad bjöd på något färre konkurser i byggbranschen än vad samma månad under 2010 gjorde. Annars är trenden densamma: konkurserna fortsätter att öka när det gäller byggföretag. Under årets tre första kvartal, januari till och med september, var antalet konkurser 699 stycken. Detta jämfört med 670 under samma tidsperiod förra året, vilket innebär en ökning på 4 procent.
Här utmärker byggbranschen sig. När det gäller företagskonkurserna överhuvudtaget har de minskat stort, 19 procent färre än i september förra året.
– Byggsektorn är en konkurrensutsatt bransch, men en del av förklaringen ligger nog också i att det är många nya aktörer på marknaden på grund av rotavdraget. Det är en konst att driva företag och att göra det lönsamt över tid och det är inte alla som är skickade till det, konstaterar Fredrik Polland som är affärsutvecklingschef på kreditinformationsföretaget UC som tagit fram statistiken.
Att konkurserna ändå har minskat något under september kan bero på att en del företag har rensats ut, menar han.
– Men det går i vågor, för samtidigt startas nya företag hela tiden, säger Fredrik Polland.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konkurserna stannade upp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig