info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konkurs för Oden Entreprenad

Oden Entreprenad har gått i konkurs. 320 anläggare riskerar att bli utan jobb. Nu pågår en febril jakt på nya ägare.

Entreprenadkoncernen Oden – från Örebro – har begärt huvudbolaget och de två dotterbolagen Oden Anläggning och Oden Maskin i konkurs i Örebro tingsrätt. Orsaken är att det inte finns några pengar kvar i bolagen.
– Vår målsättning är att hitta någon eller några som vill ta över hela verksamheten. Vi förhandlar nu med ett par intressenter och det finns viss förhoppning om att vi ska lyckas, säger Dag Di Meo, konkursförvaltare på advokatbyrån Hamilton & Co i Stockholm.
Dag Di Meo vill inte berätta vilka intressenter som är aktuella, men han tror att en rekonstruktion av företaget måste vara klar senast i slutet av veckan.
– Verksamheten på arbetsplatserna ligger nere så det är viktigt att förhandlingarna går snabbt.
Än så länge har inga andra företag i branschen visat något intresse av att ta över enstaka anläggningsjobb från Oden Anläggning.
Företaget har expanderat kraftig de senast åren. Nu har man 370 anställda. De flesta är anläggare och tillhör dotterbolaget Oden Anläggning.
– Hela företaget har tagit time out ett par dagar. Möjligen arbetar de på någon plats, men eftersom pengarna är slut går det inte att köpa in nytt material till byggena, säger Dag Di Meo.
– Oden Entreprenad har jobb över stora delar av landet, med en viss koncentration kring Örebro och Västerås. De utför främst entreprenader för vägverket, banverket och luftfartsverket räkning. Företaget har bland annat arbetsplatser på Botniabanan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konkurs för Oden Entreprenad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig