info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kongressen: Nej till alkoholfritt

Byggnads kurser och konferenser ska inte vara alkoholfria. Det anser förbundsstyrelsen och avslår en motion.

En enskild motionär från Västmanland föreslår att drycker med mer än 3,5 % alkohol inte ska få serveras för medlemmarnas pengar. Byggnads styrelse håller inte med. Förbundskontoret har en restriktiv alkoholpolicy svarar styrelsen och avslår ett generellt förbud mot vin och sprit.
Men flera förslag om förändringar av förbundets organisation får stöd. Det ska bli lättare för unga att få avgiftsbefrielse vid tjänsteledighet, avdelningarnas representantskap ska välja ordförande för avdelningen och de mindre yrkesgruppernas rikskonferenser ska få rätt att motionera i avtalsfrågor. Till exempel.

Däremot avslås en motion från Halmstad om inrättande av en andre förbundssekreterare. Om kongressen gör som styrelsen vill stängs en väg för de som vill få in förbundsstyrelsens yngling, Lars Hildingsson, 28 år, från Malmö, i Byggnads högsta ledning.
Andra förslag som avslås är till exempel sänkt a-kasseavgift vid lång arbetslöshet, varierad mätningsavgift mellan yrkesgrupper och en motion från en medlem i Helsingborg om att begränsa avdelningarnas rätt att handla med aktier.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kongressen: Nej till alkoholfritt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig