info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kommunchef fälld för arbetsmiljöbrott

11 600 kronor i böter. Det blev straffet för Lena Lindström, chef på tekniska kontoret i Örnsköldsvik, sedan kommunen struntat i arbetsmiljöplan och förhandsanmälan.

Det var på etapp två av högskolebygget i Örnsköldsvik 1998 som det varken lämnades in förhandsanmälan till yrkesinspektionen eller upprättades någon arbetsmiljöplan.
Enligt domen, som kom i går eftermiddag, så berodde detta på att ansvarsfördelningen på kommunens tekniska kontor varit oklar. Lena Lindström hade givit en av sina tjänstemän i uppgift att lämna in förhandsanmälan och se till att arbetsmiljöplanen upprättades. Men när tjänstemannen började arbeta på en annan avdelning så blev uppgiften aldrig utförd. Rätten skriver att det var oaktsamt av Lena Lindström att som chef inte ordentligt göra klart vem som var ansvarig för arbetsmiljöfrågor på högskolebygget. ”Oklarheter i fråga om ansvarsfördelningen faller alltid inom ledningens ansvar” skriver rätten i sin dom.
Lena Lindström har genom hela rättegången nekat till att hon var ansvarig för arbetsmiljöplan och förhandsanmälan. Hon har nu fram tills den 18 juni på sig att överklaga.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kommunchef fälld för arbetsmiljöbrott

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig