info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kläder som tål väder – och andra heta grejer som håller i längden

Ladda dubbelt, gör natt till dag och bär kläder som tål väder. Här är nyheterna som håller i längden.

Kap och gersåg, Dewalt
Vi börjar med lite siffror: 108V, klinga på 305 mm, varvtal 3 800 per minut och 244 kapningar av 90×45 regler per laddning. Allt drivs av två 54V XR Flexvolt-batterier. För den som vill ha ännu mer kräm finns det möjlighet att koppla upp sågen på elnätet. Och som vanligt finns allt det andra med – gradskala, förinställda vinklar som används ofta, en klinga som är lätt att vinkla och justerbart djupstopp.

Arbetslampa, Nightsearcher
Med en Nightsearcher Solaris Duo kan du göra natt till dag. Lampan drivs av Li-ion-batterier som finns i två storlekar – 36AH och 51AH. Batterierna tar fyra timmar att ladda och har en brinntid på upp till ett dygn vid en styrka på 4 000 lumen/51AH. Lampan fungerar i temperaturer från –40 till +80 grader. Och hur ljust blir det då? Den högsta styrkan som går att få är 32 000 lumen och då är brinntiden cirka 3 timmar.

Vinkelslipar, Flex Scandinavia
Här ett gäng nya vinkelslipar med motorer som ska hålla längre. Det handlar om en förbättrad kyl- och kolborstgeometri som ger en förlängd livstid på kolborstarna. För att ytterligare förlänga hållbarheten är vinkelsliparna utrustade med flera dammskydd. Maskinerna har SoftVib-handtag vilket minskar vibrationerna med cirka 60 procent. Kickback-stopp som slår av motorn när skivan fastnar och överbelastningsskydd som förhindrar överhettning.

Arbetskläder, Milwaukee
Nya klädesplagg för tuffa dagar på jobbet. Bland annat två jackor för hantverkare där ledorden från tillverkaren är rörlighet, bekvämlighet och vädertålighet. Jackorna är tillverkade av Ripstop-polyester vilket ger tre gånger så bra skydd mot slitage och revor. Ärgfria dragkedjor och stretchtyg längs rygg och armbågar som förbättrar rörligheten.

Eldriven hjullastare, Wacker Neuson
Smidig midjestyrd hjullastare som dessutom går på el. Med en Wacker Neuson WL20e slipper du dieselångor på jobbet. Maskinen drivs med hjälp av två elmotorer. Den ena för drivsystemet och den andra för arbetshydrauliken. Bullernivån är lägre är vid vanlig drift – något som ger en bättre arbetsmiljö. Eldriften ger även lägre driftskostnader.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kläder som tål väder – och andra heta grejer som håller i längden

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig