info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kan gå kurs och få a-kassa

Det ska bli möjligt att gå kortare kurser och samtidigt ha a-kassa. Regeringen förbereder ett förslag för att förtydliga reglerna.

Regelverket runt studier och a-kassa upplevs av många som otydliga idag. Det kan göra att vissa inte går kurser som skulle kunna hjälpa dem till nya jobb i arbetslivet. Men efter fackliga krav, bland annat från Privattjänstemannakartellen, PTK, tänker regeringen förtydliga reglerna och införa en bestämmelse som gör det möjligt att delta i kortare kurser. Det rör sig om kurser som på olika sätt ska öka möjligheterna att få nya jobb, som certifieringskurser eller andra korta utbildningar som gör att man ökar sina kvalifikationer.

Risk nekas

Ett förslag kommer att tas fram och tanken är att förändringarna ska genomföras till januari 2014. Regeringens tanke är att kurserna bör gälla under ett begränsat antal dagar, uppskattningsvis ett par veckor, samt att det ska ske i början av arbetslösheten. Det har i vissa fall varit möjligt redan idag att gå på kurs och få a-kassa, men på grund av otydliga regler det har funnits en risk för att arbetssökande nekas att gå på kursen eller riskerar att bli återbetalningsskyldiga.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kan gå kurs och få a-kassa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig