info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kamera ska rädda liv vid vägbyggen

Hastighetskameror ska börja användas vid vägarbetsplatser. - Nu kommer hastigheten att sänkas, säger Bo Sjödin, avdelningschef på Vägverket Region Mitt.

Bilar som kör för fort är ett stort arbetsmiljöproblem för landets anläggningsarbetare. Varje år inträffar det flera olyckor och tillbud i samband med vägbyggen. För att få ner hastigheten ska polisen börja montera hastighetskameror vid vägarbetsplatser. I första hand ska metoden prövas på flera vägarbeten i Västernorrland och Gävleborg.
– Det blir en mobil utrustning som kommer att flyttas med själva bygget. Ett vägbygge kan vara flera mil långt och meningen är att kameran ska stå där arbetarna finns, säger Bo Sjödin.
Under testperioden blir det polisen som kommer att flytta kameran. Det kommer även att sättas upp skyltar som tydligt talar om att det sitter hastighetskameror på vägbygget.
– Vi kommer inte att göra några smygfotograferingar. Vi gör det helt öppet och tror att insatsen kommer att ge anläggarna en säkrare arbetsmiljö, säger Bo Sjödin.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kamera ska rädda liv vid vägbyggen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig