info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Jobbigt att inte få lärlingsjobb"

Betongaren Angelica, 21, pluggade vidare hos Lernia

Jag gick betonginriktning på 
ett byggymnasium i Göteborg, men fick ingen lärlingsanställning efter skolan och var arbetslös ungefär i tre månader. Det kändes jättejobbigt eftersom jag mår dåligt av att bara gå hemma utan att ha något att göra. Jag var inskriven hos arbetsförmedlingen och efter tre månader fick jag erbjudande om att gå en vidareutbildning hos Lernia, till betonghåltagare.
Utbildningen hos Lernia var bra. Jag gick där 
i cirka ett halvt år, men hälften av den tiden var jag på TNB Betongentreprenader – det bästa företag jag varit på om man jämför med de praktikplatser jag hade på gymnasiet.
Nu har jag fått en riktig lärlingsanställning tack vare Lernias praktikplats. Jag jobbar som vanlig betongarbetare men företaget ville ha någon som även kunde håltagning och därför anställde de mig. Det är jag och en annan medarbetare som kan håltagning på firman.”
Angelica, 21, betongarbetare/håltagare, Göteborg

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Jobbigt att inte få lärlingsjobb"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig