info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jobbade svart på Peab-bygge

När byggföretaget Peab byggde om rådhuset i centrala Stockholm hade man enligt polis och åklagare hjälp av en svartjobbande medlem i Hells Angels.

Detta avslöjas i programmet Jobba Svart som sänds i P4
– Jag vet att vi har ett antal medarbetare som har den här typen av tillhörighet, och det är ett problem vi arbetar med för tillfället, säger Joakim Flink som är tidigare polis och nu säkerhetsansvarig på Peab.
– Men det är ju inte så att de här personerna dyker upp med sina västar på våra projekt. Det är inte alldeles enkelt att hitta de här kopplingarna, säger Joakim Flink.

Falska fakturor

Det är det stora tillslaget mot Hells Angels i Karlstad för ett par år sedan som resulterat i ett förundersökningsprotokoll på 33 000 sidor. Här menar utredarna att en 41-årig man jobbade svart då Peab byggde om rådhuset i centrala Stockholm under 2009. Detta med hjälp av falska fakturor och en kedja med tre underentreprenörer, varav en drevs av presidenten för Hells Angels i Karlstad. 41-åringen medger via sin advokat att han inte deklarerat för sina inkomster och polis och åklagare är övertygade om att han är fullvärdig medlem i Hells Angels. Presidenten för Hells Angels i Karlstad medger via sin advokat att han företrätt ett av bolagen, men nekar till brott. Enligt åklagaren handlar ekobrottshärvan kring Hells Angels i Karlstad totalt sett om falska fakturor för ungefär 50 miljoner kronor där runt 60 företag varit inblandade. Förutom Peab har företagen även gjort jobb åt andra kända svenska företag som byggföretaget Skanska och nätverksföretaget Relacom

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Jobbade svart på Peab-bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig