info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jobb utan lön ska rädda husbyggare

Nu planerar flera anställda på husbyggarföretaget Smålandsvillan att jobba gratis för att rädda företaget och jobben. Detta efter en vädjan från företagsledningen.

Enligt ledningen ska de anställda bygga hus under två lördagar och två eftermiddagar utan att få någon lön. Syftet med åtgärden är förbättra bolagets ansträngda ekonomi. Smålandsvillan hoppas kunna sälja husen lite billigare och därmed snabbare få in kapital till bolaget. Den lokala fackklubben säger att ingen vill jobba gratis men att det nu handlar om att rädda företaget.
– De jag pratat med var i stort sett positiva, säger Lennart Bergh, facklig ordförande på företaget till Radio Jönköping.
Smålandvillan har redan – i spåren av finanskrisen – minskat personalstyrkan med ungefär hälften. Och Björn Jönsson, ombudsman på Skogs- och träfacket, tror att det kommer fler uppsägningar.
– Man utför inte arbete utan lön. Jag är helt övertygad om att flera av deras kamrater får gå hem även om de jobbar gratis ett par dagar, säger han till Sveriges Radio.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Jobb utan lön ska rädda husbyggare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig