info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

JM ökar vinsten

JM visar upp en stabil finansiell rapport för årets tredje kvartal. De flesta siffror pekar uppåt jämfört med förra året.

JM gjorde en vinst efter skatt på 385 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Motsvarande siffra förra året var 248 miljoner kronor. Bolaget redovisar även ökade intäkter som summeras till 3 661 miljoner kronor. Och rörelseresultatet hamnade på 510 miljoner kronor.
När det gäller JM:s huvudaffär – att bygga och sälja bostadsrätter – så ökade antalet försäljningar jämfört med tredje kvartalet förra året. Från 891 till årets siffra på 960.
– Efterfrågan på JM:s bostäder har varit fortsatt stabil på våra huvudmarknader under tredje kvartalet. Den stabila efterfrågan stödjer en fortsatt hög nivå av produktionsstarter, säger Johan Skoglund, VD och koncernchef på JM i en kommentar i kvartalsrapporten.

Bra snurr hela året

En blick på bolagets siffror från januari till och med september visar att JM haft ett starkt år. Vinsten efter skatt ligger på 1 002 miljoner kronor, vilket är betydligt mer än de 775 miljoner kronor som redovisades för de tre första kvartalen 2015. Även omsättningen stiger. Från 10 195 miljoner till 10 997 miljoner kronor. Och antalet sålda bostäder har ökat från 2 831 till 2 918.
I den inledande handeln på börsen stiger bolagets aktie med 6 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: JM ökar vinsten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig