info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

JM lyfter vinsten - höjer utdelningen

JM redovisar i sin rapport för helåret 2016 en vinst efter skatt på 1 478 miljoner kronor. Vilket är betydligt mer än under 2015.

JM lyckades öka vinsten med i runda slängar 400 miljoner kronor efter skatt under 2016 jämfört med 2015. En framgång som kommer aktieägarna till del. Bolaget skriver i rapporten att aktieutdelningen höjs från 8:25 kronor till 9:50 kronor per aktie.
Det går bra för bolaget på samtliga marknader. Men framförallt i Stockholm där verksamheten ”uppvisar en positiv utveckling med god lönsamhetsnivå”. Men även i övriga delar har bolaget lyckats öka intäkterna och förbättra resultatet. Mycket beroende på hög efterfrågan och en bra prisutveckling på bostäderna.
– Efterfrågan på JM:s bostäder har varit fortsatt stabil på våra huvudmarknader under det fjärde kvartalet. Den stabila efterfrågan stödjer en fortsatt hög nivå av produktionsstarter, säger bolagets vd Johan Skoglund i en kommentar till rapporten.

Fler byggstarter

Antalet produktionsstartade bostäder ökade under året. Från 3 731 byggstarter 2015 till 4 187 för 2016.
JM ökade antalet anställda hantverkare under året från 1 010 vid början av 2016 till 1 023 vid utgången av året. Totalt har bolaget nu 2 422 anställda.
Bolagets aktie stiger i den inledande handeln på börsen med drygt 3 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: JM lyfter vinsten - höjer utdelningen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig