info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Jag har inte skrivit något hotbrev"

Håkan Bjernér fick ett hotbrev från ett anläggningsföretag han anlitat. Men företagaren, Kalle Palmqvist, förnekar att han ligger bakom.

För en tid sedan skrev Byggnadsarbetaren.se om Håkan Bjernér som fick ett hotbrev av anläggningsföretag KH Schakt. Brevet lämnades till Håkan Bjernér sedan han och Kalle Palmqvist blivit oense om betalningen för ett grundarbete. Där står att företaget tänker ta hjälp av ”mindre seriösa indrivare” om inte Bjernér betalar.
– Jag har inte skrivit något hotbrev. Jag är lika frågande som Håkan när det gäller brevet, säger Kalle Palmqvist.
På brevet står KH Schakt. Det är väl ditt företag?
– Ja det är mitt företag.
Och kontonumret på brevet dit pengarna ska betalas in är väl ditt?
– Ja det är mitt.
Men då måste någon du känner ha skrivit brevet, för kontonummer lämnar man väl inte till vem som helst?
– Nej. Och jag har inte lämnat ut det.
Har du inte försökt ta reda på vem som sprider såna här brev i ditt företags namn?
– Jag har inte haft en aning om vem det är, eller vart jag ska börja leta.
Enligt Håkan Bjernér var det en av Kalle Palmqvist anställda som överlämnade brevet.
– Det är klart att han vet vem det är. Mannen som överlämnade brevet var en av dem som jobbade åt Kalle på min tomt, säger Håkan Bjernér.
Hoten har också fortsatt. För en tid sedan bultade två okända män på Bjernérs dörr. Frun, som var ensam hemma, öppnade inte. Männen hade samma kväll varit hos en familj i närheten där Palmqvist också gjort jobb. Palmqvist förnekar all kännedom om männen.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Jag har inte skrivit något hotbrev"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig