info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Isocyanatforskningen räddasi Hässleholm

Isocyanatforskningen räddas med stor sannolikhet. Pengar avsätts för ett år till forskningen och Stockholms universitet blir ny huvudman.

6,7 miljoner kronor avsätts till den nedläggningshotade forskningen, enligt källor med insyn i budgetförhandlingarna mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet.
– Detta är glädjande nyheter men vi måste få det bekräftat och få veta mer om vad det innebär, säger isocyanatforskaren Gunnar Skarping.
Enligt uppgifter blir de avsatta pengarna 6,7 miljoner kronor och det räcker för att rädda verksamheten under ett år. Frågan är sedan hur den långsiktiga lösningen blir.

Stockholms universitet ska enligt uppgifterna ta över som huvudman för forskningen, från Lunds universitet. Men forskningen fortsätter att bedrivas i Hässleholm som idag.
I morgon träffar berörda fack, däribland Byggnads, Mona Sahlin och Thomas Östros för att diskutera den akut nedläggningshotade isocyanatforskningen.
Metall och Byggnads samarbetar tillsammans med flera fack för att rädda verksamheten.
– Min ståndpunkt är att forskningen ska tryggas långsiktigt, det kommer jag att trycka på under mötet. Siffran 6,7 miljoner kan jag inte kommentera förrän jag vet säkert att de pengarna kommer att avsättas, säger Lars-Erik Folkesson, arbetsmiljöombudsman på Metall, till Dagens Arbete.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Isocyanatforskningen räddasi Hässleholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig