info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inspektör stoppade tre husbyggen på en dag

På en och samma dag stängde arbetsmiljöinspektören Håkan Lindström tre stycken småhusbyggen i Kalmar. Samtliga byggen hade bristfälliga byggställningar och saknade fallskydd.

Byggarbetsplatserna som Håkan Lindström stängde var alla småhusbyggen och byggföretagen var alla småföretag. Att småföretag inte följer säkerhetsföreskrifter är ingen nyhet för Håkan Lindström.

– Det här är vanligt. Attityden hos byggnadsarbetarna är dålig. Det är Tarzansyndromet som gäller, en machoattityd. Många småföretag är bara ute efter pengarna. De bryr sig inte om arbetsmiljön. Jag stänger ju inte de här byggena för att jag tycker det är kul. Jag gör det för att rädda liv, säger han.

2008 är dödsolyckornas rekordår inom byggbranschen, där det bara i år dött dubbelt så många byggnadsarbetare än under hela 2007. Många av de omkomna har varit anställda på mindre byggföretag.

De tre byggarbetsplatserna som Håkan Lindström stängde under onsdagen saknade alla fallskydd och byggnadsställningar. Där ställningar fanns var de undermåliga.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inspektör stoppade tre husbyggen på en dag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig