info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inspektör åtalas för korruption

James Delayo, chefsinspektör i New York, har gripits och åtalats för korruption. Detta sedan två kranar har kollapsat och nio människor omkom i en tragisk olycka i slutet av maj.

Två byggnadsarbetare omkom och en tredje skadades allvarligt på Manhattan den 30 maj när en kran föll mot en 32-våningsbyggnad, som höll på att byggas, och en 23-våningsbyggnad på andra sidan gatan.
I mars omkom sju personer, sex av dem byggnadsarbetare, när en 60 meter hög byggkran kollapsade och krossade ett bostadshus på Manhattan.
Chefsinspektör James Delayo var ansvarig för beviljandet av drifttillstånd för kranar vid byggplatser. Enligt New York Times ska han ha fått 3000 dollar, vilket motsvarar 18 000 kronor från ett företag för att ha lämnat ut de rätta svaren på ett lämplighetstest för kranförare.
Gripandet av inspektören är en bra påminnelse, för alla anställda i staden och alla privata företag, att tagandet av mutor och bedrägeri kommer att upptäckas och bestraffas fullt ut i enlighet med lagen, skriver Michael Bloomberg i ett uttalande efter gripandet, uppger Dagens Nyheter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inspektör åtalas för korruption

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig