info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ingen rättgång om giftkostnader

Skanska och Rhodia Sverige AB har kommit överens. Det blir ingen rättegång om kostnaderna i samband med skandalen kring Rhoca Gil i Hallandsåsen 1997. Parterna har nått en förlikning.

Företagen hade stämt varandra inför Malmö tingsrätt. Men parterna har gjort upp i godo vilket innebär att målet hos tingsrätten återkallas, rapporterar nyhetsbyrån TT.
Rhodia, som levererade tätningsmedlet Rhoca Gil, fick aldrig betalt för den sista sändningen och stämde därför Skanska på 5,5 miljoner kronor. Skanska stämde Rhodia för kostnader som uppstod vid giftläckaget. Eftersom parterna nått en förlikning offentliggörs inte den ekonomiska uppgörelsen.

Staten har genom Kammarkollegiet stämt Rhodia på 46 miljoner kronor i ersättning för kostnader i samband med tunnelskandalen. Staten menar att Rhodia gav felaktig information om tätningsmedlet till Banverket och Skanska. Rhodia har bestritt ansvar. En förberedande förhandling i målet har genomförts i Helsingsborgs tingsrätt. Nu pågår planering för huvudförhandlingen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ingen rättgång om giftkostnader

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig