info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ingen oro när bemanningsföretag tar över

Bemanningsföretaget Ecta Resurs uppköp av Entreprenadställningar med 35 anställda har inte skapat någon större oro hos personalen.

-Jag känner ingen oro. Om det blir förändringar till det sämre, så kan jag bara byta jobb. Det är värre för dem som inte har kompetensbevis, säger Paul Barland, ställningsbyggare.
Han tror att det är bra för Entreprenadställningar att bli en del av en större koncern.
-Det är bland annat lättare att få lån vid investeringar.
Det finns dock en del frågor och funderingar kring hur arbetsorganisationen kan utvecklas på längre sikt och hur relationerna med arbetsledningen blir.
Johan Jägerhorn, chaufför i företaget, menar att det kan bli svårare för de anställda att få gehör för sina synpunkter i förhållande till arbetsgivaren.
-Vi har alltid fått ett bra gensvar från Entreprenadställningars förra ägare Johan Wallin. Som vd inom koncernen Ecta blir han plötsligt styrd uppifrån. Det blir en svårare sits för honom, säger Johan.
Det finns också funderingar kring vart vinsterna kommer att ta vägen. Tidigare har de använts till investeringar i nytt material.
-Vi vet inte i hur stor omfattning vinsten kommer att användas till att ge oss bättre material, eller om den kommer att flyta in i Ecta, säger Johan.
Enligt en uppgörelse mellan Entreprenadställningar och Ecta ska personalen inte hyras ut, utan fortsätta att arbeta i lag precis som förut.
Ställningsbyggarna behåller också sina anställningar och behöver alltså inte söka om sina jobb.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ingen oro när bemanningsföretag tar över

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig