info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Inga medlemspengar går till vd-lön"

- Kursgården Rönneberga kostar inte medlemmarna i Byggnads någonting. Kursgården går runt på egen verksamhet, säger Byggnads ordförande Hans Tilly, med anledning av DN:s nya avslöjanden om dubbla löner för Ola Rask, Rönnebergas vd.

Hans Tilly är ordförande i styrelsen för Rönneberga kursgård som ägs av Byggnads och tre andra fackförbund gemensamt. Han ska nu sammanträffa med styrelsen för att diskutera DN:s avslöjanden om vd:n Ola Rask:s lön. Enligt DN har Ola Rask vd-lön från Rönneberga, samtidigt som han har ett heltidsuppdrag som riksdagsledamot.
– Jag blev ordförande i styrelsen 2002, säger Hans Tilly. Enligt en tidigare överenskommelse med förra styrelsen, så fick Ola Rask behålla lönen från Rönneberga när han blev riksdagsledamot. Jag har inte haft anledning att ifrågasätta detta eftersom Rönneberga sköts bra. Men efter skriverierna i DN ska vi ska nu diskutera om det här går emot lagar och regler och den moral och etik vi står för.

DN skriver att kostnaderna för Rönnebergas ledning ökade från drygt 500 000 kronor per år till 800 000 per år mellan 2002 och 2003.
– I styrelsen tittar vi på helheten. Rönneberga har under Ola Rasks ledning, i motsats till väldigt många andra kursgårdar, mycket bra beläggning. Den går bra ekonomiskt, underhållet sköts på ett föredömligt sätt och belastar inte heller våra medlemmar, säger Hans Tilly.
Enligt DN har Ola Rask fått cirka 60 000 kronor för mycket av riksdagen för den bil han kör i tjänsten, som samtidigt är en tjänstebil från Rönneberga.
– Det är något som vi från Byggnads inte kan utreda. Men jag antar att riksdagen kommer att granska detta, säger Hans Tilly.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Inga medlemspengar går till vd-lön"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig