info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inga löften om stöd till byggbranschen

I finanskrisens spår har hela byggbranschen tvingats dra i handbromsen. Allt fler bolag varslar och både arbetsgivare och fack har framfört krav på ekonomiskt stöd för att krisen inte ska bli total. Men ännu tyder inget på att regeringen kommer att införa vare sig ROT-bidrag eller extra satsningar på infrastrukturbyggen.

Flera av de stora byggbolagen, Byggnads och Sveriges Byggindustrier är eniga om att det behövs satsningar på ROT-bidrag – för exempelvis renovering av miljonprogrammet – och ett initiativ från regeringen så att det kommer igång fler väg- och järnvägsbyggen. Så sent som i tisdags när Skanska varslade 3 400 anställda i Norden kom bolaget med liknande krav.
Finansmarknadsminister Mats Odell (kd) har därför nu träffat företrädare för Skanska. I samtalen kunde han inte utlova något stöd till branschen.
– Det finns ingenting som säger att regeringen kommer att göra någonting på det här området, men jag tycker att det är viktigt att lyssna på förslagen och försöka utvärdera dem för att få ett underlag, sade Mats Odell till TT efter att samtalen avslutats.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inga löften om stöd till byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig