info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

I dag invigs skandalbygget Bo 01

I dag inviger kungen och drottningen bomässan, Bo 01, i Malmö. Bygget har kantats av skandaler. Förra året blev det utsett till Sveriges sämsta byggarbetsplats av tidningen Byggnadsarbetaren.

Ständiga tvister om lönen, vilda strejker, demonstrationer, förflyttningar av byggnadsarbetare, stress och dålig arbetsmiljö, förorenad jord, hundratals underentreprenörer, ekonomiska problem, psykisk ohälsa bland byggnadsarbetare, misstankar om bokföringsbrott och en mässledning som fick sparken.
Bygget av bomässan har sedan byggstarten för ett par år sedan skapat många svarta rubriker. Trots alla problem är bomässan tillräckligt färdig för att invigas i dag.
– Det börjar se riktigt fint ut på det område som omfattas av mässan. Snyggt och prydligt, säger Lars Svensson, ordförande för Byggnads i Malmö.
Fortfarande arbetar mellan 900 och 1 000 byggnadsarbetare på mässområdet. De ska fortsätta sitt arbete under hela mässperioden fram till 16 september.
– De ska ställa i ordning de lägenheter som inte är visningslägenheter. Material kommer att fraktas in varje morgon innan mässan öppnar klockan 10, säger Lars Svensson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: I dag invigs skandalbygget Bo 01

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig