info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

I dag är det vvs:arnas dag

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det rörmokarnas dag. Det har "The world plumbing council" bestämt. Organisationen vill uppmärksamma och utveckla vvs-branschen världen över.

På gymnasiekolan Vipan i Lund bjöds vvs-eleverna på tårta i dag, tårta med rörtång på. Tom Mårtensson är en av eleverna, som bidragit med bilden på tårtan. Han går sista året på gymnasiet.
– Det var genom min far, han har haft rörfirma, säger han om yrkesvalet.
För egen del hoppas han på en anställning efter sommarens examen.
Att just vvs-eleverna uppmärksammades särskilt i dag, den elfte mars, beror på att organisation ”The world plumbing council” bestämt sig för att ”rörmokarens dag” infaller detta datum.
Syftet är att lyfta fram vvs-sektorns betydelse. I sitt material om dagen konstaterar organisationen att människor i rikare länder kan ta rörmokeriet för givet; det är bara att sätta på kranen för att få rent vatten. Men organisationen skriver att det ägnas lite tanke åt den expertis som ser till att detta fungerar. I utvecklingsländer, å andra sidan, får bristen på rent vatten allvarliga hälsokonsekvenser. The world plumbing council vill lyfta fram vvs-branschens betydelse för hälsa och miljö.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: I dag är det vvs:arnas dag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig